weet hoe jij leeft

Preventieve gezondheidsmetingen en coaching naar optimale vitaliteit


Terug naar het hoofdmenu

Het Vitaliteits- en gewichtsbeheersingsprogramma


Inleiding

Onze moderne levensstijl bevat veel geraffineerde en bewerkte voeding, waarvan is bewezen dat het de sleutel is tot vele hedendaagse lichamelijke en geestelijke problemen. Dit laat onze bloedsuikerspiegel te veel schommelen, meestal zonder dat we ons dit bewust zijn. Het gevolg is dat de alvleesklier, die het hormoon insuline aan het lichaam afscheidt, te veel wordt aangesproken en overbelast raakt. Toenemende gezondheidsklachten, zoals darmproblemen, vermoeidheid, gebrek aan energie, overgewicht en andere ongemakken komen hierdoor steeds vaker voor.

Veel mensen besluiten daarom een dieet te volgen. Een dieet betekent echter onbalans doordat belangrijke voedingsgroepen uit de voeding worden weggelaten ten behoeve van gewichtsverlies. Hierdoor zal het lichaam na verloop van tijd echter tekorten opbouwen met als gevolg dat het lichaam gaat "hamsteren" zodra het dieet afgerond is. Hierdoor zal het lichaam extra buffers opslaan in de vorm van vetreserves. Het uiteindelijke resultaat zal zijn dat men binnen afzienbare periode weer terug is bij af, vaak met "rente& – het zogenaamde "jojo" -effect en frustratie. Onze stofwisseling loopt hierdoor schade op en hoe vaker dieetpogingen worden ondernomen, hoe meer het lichaam in onbalans raakt en de stofwisseling ontregeld wordt.


Wat maakt dit vitaliteits- en gewichtbeheersingsprogramma zo uniek?

De opzet hiervan is dat het in 42 dagen stapsgewijs een goed inzicht leert geven in uw eigen stofwisseling en hoe u bewuste keuzes kunt gaan maken in de toekomst, passend binnen uw eigen leefstijl. We werken in onze praktijk met speciaal opgeleide coaches die u - als u dat wenst - dagelijks zullen begeleiden via email, telefoon en/of persoonlijke consulten. U bepaalt zelf hoe lang u hieraan behoefte heeft! Door op eenvoudige wijze tijdelijk te registreren men u dagelijks eet, drinkt en aan beweging doet, hebben de meeste mensen na 42 dagen de regie volledig in eigen hand. Er wordt gebruik gemaakt van een voedingslijst van alle voedingsgroepen en volop keuze in groente, fruit, graan, vlees, vis, vegetarisch, zuivel enz. Het betreft volwaardige voeding die niet geraffineerd en/of bewerkt is.


Hoe gaat het in zijn werk?

Het programma kent 2 fasen.

Fase 1
Fase 1 heeft als doel het lichaam te reinigen en te ontdoen van afvalstoffen. Een schoon lichaam kan voedingsstoffen beter opnemen en zorgt tevens voor een stevig fundament, zodat het lichaam voor de toekomst weer een stootje kan verdragen! Alleen op een sterke fundering kan iets groots gebouwd worden, zo is het ook met ons lichaam. Tevens zorgen we er in Fase 1 voor dat het lichaam geen sterke schommelingen in de bloedsuikerspiegel kent door het vermijden van ongezonde brandstof in de voeding, zoals bijv. suiker.
Hierdoor krijgt de stofwisseling werkelijk rust, het lichaam krijgt de kans oude ballast - afvalstoffen en vetreserve - op te ruimen en er kan een gezonde basis gelegd worden voor een toekomst in stabiliteit, zowel in gewicht als in vitaliteit en energie. Het lichaam kan dit echter alleen maar toelaten als het volledig in balans is en niet te kort komt.
Dit is de reden waarom in dit programma gebruik gemaakt wordt van 4 speciaal geselecteerde producten. Deze aanvulling op voeding in de vorm van hoogwaardige biologische supplementen. Door hiervan gebruik te maken in het programma kan het lichaam optimaal in balans blijven en de verbranding van afvalstoffen en overtollige vetreserves plaatsvinden zonder dat het lichaam dit als stress ervaart.

Fase 2
Wanneer eenmaal het lichaam de overtollige vetreserves en afvalstoffen heeft afgevoerd, schakelt het vitaliteits- en gewichtsbeheersings-programma over op fase 2, de stabiliteitsfase. In deze fase gaat u het geleerde voedingspatroon inpassen in uw leefstijl en kan men de 4 speciaal geselecteerde producten weer rustig afbouwen zodat het lichaam kan wennen aan zelfstandige stabiliteit waardoor een blijvend resultaat wordt bereikt en terugval kan worden voorkomen. Ook in deze fase coach ik u d.m.v. persoonlijk advies.


Samenvatting

Het vitaliteits- en gewichtsbeheersingsprogramma is een cursus waarin u met behulp van een persoonlijke coach in minimaal 42 dagen inzicht leert krijgen in uw eigen stofwisseling. Door keuzes te maken uit een voedingslijst, waarin geen voedingsgroepen worden weggelaten en door dagelijks te registreren, leert u uw stofwisseling bij te sturen en zo het gezondheidsprogramma in te passen in uw eigen leefstijl. Hiermee werkt u aan een stabiele toekomst met meer energie, vitaliteit en een blijvende gewichtsbeheersing. Het vitaliteits- en gewichtbeheersingsprogramma kan o.a. een gunstige invloed hebben op:


Hart en bloedvaten Spijsvertering Darmfunctie
Gewrichten Soepele spieren Bloeddruk
Cholesterolspiegel Huidherstellend vermogen; Overgewicht
Bloedsuikerspiegel Energie en vitaliteit Overgangsverschijnselen
Goede nachtrust Snurken Zelfvertrouwen


Wat maakt verder deel uit van dit programma?

Een startpakket met diverse attributen ter ondersteuning van het programma en persoonlijke begeleiding zolang u dat wenst.


Over de kosten

Neem telefonisch contact met mij op om de opbouw van de kosten toe te lichten. Deze zijn namelijk mede afhankelijk van uw (over)gewicht en uw eventuele klachten. Het beste is om één keer voor de uitleg van het programma in overleg naar mijn praktijk te komen. Graag maak ik daarvoor een persoonlijke afspraak met u. Daarna heeft u alle informatie om het programma thuis te volgen en houden we contact, meestal per mail. Voorts kunt u daarna desgewenst om de ca. 4 weken vervolgafspraken met mij maken om de voortgang fase 1 en 2 goed et volgen en o.a vetmetingen te doen, te ondersteunen met vragen tips enz.om zo een inzicht voor blijvende stabiliteit te verkrijgen.


Opleiding

Voor mensen die ervaring hebben met het programma en enthousiast zijn geworden om het aan anderen over te dragen verzorg ik ook de opleiding tot coach.

Terug naar het hoofdmenu