Home

Gezondheidsmeting

Programma's en adviezen

Huidscan en Huidanalyse

Gretha Galama

Ervaringen van cliƫnten

Praktijk en contact

weet hoe jij leeft

Preventieve gezondheidsmetingen en coaching naar optimale vitaliteit


Neurotransmitters en de neurotransmittertest Neuro4Profiel

Wat doen neurotransmitters?

Neurotransmitters hebben veel invloed op je functioneren, herstelvermogen en in feite bepalen ze ook veel over je energie, weerstandsvermogen, darmwerking, energie, slapen, gemoedstoestand enz. Wanneer de werking van je neurotransmitters verlaagd raakt, dan merk je dat bijvoorbeeld aan gevoelens van angst, toegenomen prikkelbaarheid, verminderde plezierbeleving, ongeremde of gebrek aan eetlust, trage stofwisseling, onvoldoende controle over je emoties, vermindering van je slaapkwaliteit of zelfs vermoeidheid.

 

Functionaliteit

Iedere neurotransmitter heeft eigen specifieke kenmerken. Van Dopamine, Acetylcholine, Gaba en Serotonine, de 4 primaire neuro-transmitters, is bekend welke kenmerken je vertoont wanneer ze optimaal functioneren. Deze kenmerken zijn gebaseerd op meer dan 50 jaar onderzoek en klinische observaties. Deze 4 neurotransmitters zijn tevens een belangrijke sleutel voor een goed prestatievermogen, maar ook voor je algehele welbevinden. Daarnaast zijn ze ook een belangrijke sleutel om sneller te kunnen herstellen, vanwege hun invloed op je immuunsysteem, hormonen en je celstofwisseling.

 

De test Neuro4Profiel

In de Neuro4Profiel test wordt de functionaliteit van Dopamine, Acetylcholine, Gaba en Serotonine vertaald naar scores. De resultaten zijn een weergave van dit moment. De functionaliteit van je neurotransmitters kan gericht worden verbeterd. Dit Neuro4Profiel kan als basis dienen voor iedere op maat gemaakt advies, voor zowel voeding, voedingssuppletie als leefstijl.